MINISTRICA MURGANIĆ NA SASTANKU EPSCO VIJEĆA U BRUXELLESU

Tekst: B. D.

Foto: MDOMSP

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić sudjelovala je u Bruxellesu 8. srpnja 2019. godine na sastanku ministara za zapošljavanje i socijalna pitanja u formatu EPSCO Vijeća za vrijeme finskog predsjedanja Vijećem EU.

EPSCO Vijeće okupilo je ministre/ice nadležne za zapošljavanje i socijalna pitanja iz svih država članica Europske unije. Ministrica Murganić naglasila je kako Republika Hrvatska kao članica aktualnog TRIO predsjedništva pozdravlja daljnje jačanje socijalne dimenzije u raspravama o politikama, osobito s obzirom na nove globalizacijske i demografske izazove i pojavu novonastalih nejednakosti širom Europske unije. Ministrica gđa Nada Murganić dala je svoj doprinos u raspravi na temu Ekonomije dobrobiti. U svom izlaganju Ministrica je, uz ostalo, istaknula važnost nastavka promicanja i razvoja europskog socijalnog  modela kojim se osnažuju svi građani Europske unije. Jačanje sustava socijalne zaštite, smanjivanje razlika u društvu te promicanje suradnje s drugim državama i tijelima Europske unije, važan su doprinos izgradnji kohezije te unaprjeđenju politika na svim razinama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon