MINISTRICA BEDEKOVIĆ U NEW YORKU NA ZASJEDANJU ECOSOC

Tekst: B. D.

Foto: MDOMSP

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković sudjeluje od 10 veljače 2020. na 58. zasjedanju Komisije za društveni razvoj Gospodarskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih nacija (ECOSOC) u New Yorku. Prioritetna tema zasjedanja Komisije za društveni razvoj Gospodarskog i socijalnog vijeća Ujedinjenih nacija je “Pristupačna stambena rješenja i uključivi sustavi socijalne zaštite u svrhu djelovanja na beskućništvo”. Ministrica Bedeković je na samom otvaranju zasjedanja dala izjavu u ime Europske unije i njezinih država članica.

Tijekom boravka u SAD-u, ministrica Bedeković će održati nekoliko sastanaka s predstavnicima UN-a, Stalne misije Republike Hrvatske pri UN-u, Delegacije Europske unije pri Ujedinjenim nacijama, kao i izaslanstvima drugih država. Osim toga, izaslanstvo Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH planira prisustvovati panelima i raspravama u skladu s programom zasjedanja poput ministarskog foruma o društvenim izazovima te diskusije na visokom nivou o prioritetnoj temi, kao i drugim popratnim događajima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon