MINISTRI I ZASTUPNICI KASNE U DOSTAVI IMOVINSKIH KARTICA POVJERENSTVU

Tekst: M. Š.

Foto: RTL

Ministrima u Vladi Andreja Plenkovića i zastupnicima u hrvatskom Saboru je u ponedjeljak, 24. kolovoza 2020. istekao rok do kojeg su Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa morali predati svoje imovinske kartice. Naime, prema neslužbenim izvorima nekoliko dužnosnika uopće nije to učinilo ili pak zbog obrade podataka njihove imovinske kartice nisu dostupne.

Međutim, u Povjerenstvu ističu kako nažalost imaju velik broj prijava dužnosnika koji su obrasce ispunili samo “online” ali nisu još dostavili karticu koja je ovjerena njihovim potpisom. U slučaju da to ne naprave tretira ih se kao da je nisu ni podnijeli. Naime, dostavom potpisanih imovinskih kartica dužnosnika Povjerenstvo kreće u postupak administraivne provjere. U Povjerenstvu procjenjuju da će u sljedeća dva tjedna svi dostavljeni podaci dužnosnika biti provjereni a nakon toga i objavljeni te transparentno prikazani na službenim internetskim stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon