MINISTARSTVO KULTURE TRESE OBERSNELA JAČE NEGO KORONA

Tekst: B. D.

Foto: Grad Rijeka/Heineken

Ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek u svojoj izjavi za medije je najavila da državni proračun sigurno neće moći ispuniti svoje obveze prema projektu Rijeka – Europska prijestolnica kulture u kojem se država obvezala uplatiti obećanih deset milijuna eura. Naime, proračun Ministarstva kulture u ovom je trenutku pred velikim iskušenjima i to zbog krize s koronavirusom i posljedicama koje je prouzročio zagrebački potres.

Međutim, po spašavanju Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020. godine, već su se javile neke inicijative mimo uobičajenog protokola. U toj samoinicijativi prvi se oglasio eurozastupnik Fred Matić koji je od Europske komisije zatražio odgodu projekta do prve polovice 2021. godine, a paralelno s njim oglasila se u lokalnom mediju i Predsjednica primorsko-goranskog županijskog Stožera za zarazne bolesti i pročelnica Odjela za zdravstvo PGŽ-a, prof.dr.sc. Julija Malatestinić koja je proglasila situaciju s koronom na riječkom području zadovoljavajućom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon