MINISTAR VANJSKIH POSLOVA RUSKE FEDERACIJE U SLUŽBENOM POSJETU RH

Tekst: N. J. / R. F.

Foto: MVEP/Ured predsjednika

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u srijedu, 16. prosinca 2020. godine ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova koji je, nakon punih 16 godina, ponovno stigao u službeni posjet Republici Hrvatskoj. Na sastanku je potvrđena zajednička volja za produbljivanjem postojećih pozitivnih kretanja u dvostranim odnosima. Istaknuta je uloga Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju u jačanju gospodarske razmjene te identificiranju dodatnih područja suradnje.

Nakon sastanka u MVEP-u i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Na sastanku održanom u Uredu Predsjednika Republike razgovaralo se o političkim i gospodarskim odnosima između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, zatim o situaciji u jugoistočnoj Europi kao i o mogućnostima unapređenja odnosa Ruske Federacije s Europskom unijom čija je Republika Hrvatska članica.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon