MINISTAR VANJSKIH I EU POSLOVA ZGROŽEN BOŽIĆNOM POSLANICOM PREDSJEDNIKA RH

Tekst: N1/HINA/Panopticum

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je ustvrdio da je nečuveno da hrvatski predsjednik Zoran Milanović zloupotrebljava božićne blagdane da bi poslao krivu poruku i anulirao sve što je hrvatska Vlada predanim radom ostvarila u sedam godina.

“Ne znam na koju je državu mislio, ali ovo je do sada nečuveno, u 30 i više godina hrvatske državnosti da predsjednik države ovako zloupotrebljava blagdanske, Božićne trenutke, kako bi poslao krivu poruku i obmanuo javnost, kako bi anulirao sve što je hrvatska vlada mukotrpnim radom, pregalaštvom i predanim radom ostvarila u ovih sedam godina”, komentirao je Grlić Radman Božićnu poruku predsjednika Milanovića.

Na pitanje prisutnih novinara misli li da je predsjednik Milanović u kampanji, odgovorio je da je to “zavist i ljubomora”. Mislim da je to zavist i ljubomora koju ne može kontrolirati. Pogledajte, čovjek je bio premijer u jednom razdoblju i te katastrofalne četiri godine još prate ovu Vladu”, ustvrdio je ministar Grlić Radman u ponedjeljak, 25. prosinca 2023. u izjavi za medije uoči Božićne mise u Bogoslužnom prostoru blaženog Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu.

“Čovjek koji jako puno šteti hrvatskoj vanjskoj politici, diplomaciji i općenito svojim porukama šteti i narušava kredibilitet vlade. I općenito, šteti jako”, zaključio je Grlić Radman.

Podsjetimo, predsjednik Milanović je u ovogodišnjoj Božićnoj poslanici, uz ostalo istaknuo da u svjetskom poretku, koji se dramatično mijenja pred našim očima, brige hrvatskog naroda malo koga zanimaju. Rekao je i da posebno smeta ravnodušnost za brige hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini čija se jednakopravnost i konstitutivnost – zajamčena Daytonskim sporazumom – pokušava omalovažiti, pa i ukinuti. Upozorio je i da mnogima u Hrvatskoj nedostaje socijalna sigurnost, ali najviše smetaju nepravda i korupcija te da je odgovornost sviju, a najviše izvršne državne vlasti, da zvučne blagdanske poruke koje slušamo budu pretočene u stvarnost i da se ljudi u Hrvatskoj mogu istinski radovati boljem životu i pravednijem društvu.

Osim Grlića Radmana, božićnu čestitku Zorana Milanovića je kratko spomenuo i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, rekavši kako je predsjednikova božićna čestitka “neki novi standard” koji ne želi komentirati.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon