MINISTAR GRLIĆ RADMAN U DVODNEVNOM POSJETU BIH

Tekst: M. Š.

Foto: MVEP

Ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman boravi u dvodnevnom posjetu u Bosni i Hercegovini. Ministar u četvrtak, 18. ožujka 2021. sudjeluje na konferenciji „Transformacijski potencijal euroatlantskih procesa u Bosni i Hercegovini“ u Neumu. Panel se odvija pod nazivom „Kako prevladati postkonfliktni karakter BiH društva integracijom u EU i NATO?”. Poveznica video prijenosa konferencije bit će dostupna na internetskoj stranici Sveučilišta u Mostaru.

U petak, 19. ožujka 2021. godine, ministar Grlić Radman sudjelovat će kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića na 27. obljetnici razmjene bugojanskih logoraša u Bugojnu. Na Spomen obilježju na gradskom groblju položit će vijence i upaliti svijeće za sve poginule i nestale Hrvate, nakon čega će prisustvovati svetoj misi u crkvi sv. Ante Padovanskog.

Osim ministra Grlić Radmana i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković, posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata sudjelovat će na  obilježavanju 27. obljetnice razmjene bugojanskih logoraša te posljednjem ispraćaju i pokopu četvorice logoraša iz skupine 19 nestalih bugojanskih Hrvata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon