MINISTAR FUCHS U SLUŽBENOM POSJETU MAĐARSKOJ

Tekst: M. Š.

Foto: VRHM

U sklopu dvodnevnog službenog boravka u Mađarskoj ministar znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Radovan Fuchs 19. veljače 2021. u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Mađarskoj sastao se s predstavicima Hrvata u Mađarskoj. Na radnom sastanku su se razmotrile mogućnosti unapređenja hrvatskog školstva u Mađarskoj, pitanje gostujućih nastavnika, zatim udžbenika za hrvatski jezik i književnost kao i usavršavanja hrvatskih pedagoških djelatnika u Hrvatskoj.

Uz ministra Fuchsa na sastanku su sudjelovali hrvatski veleposlanik Mladen Andrlić, zatim tajnica kabineta ministra Kristina Gerber Sertić, Nandor Čapo iz Uprave za nacionalne manjine, savjetnica ministra Vlasta Mijić, načelnik Samostalnog sektora za koordinaciju europskih poslova i međunarodnu suradnju Želimir Kramarić, glasnogovornik Hrvata u Mađarskoj Jozo Solga, predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan, voditeljica Hrvatskog pedagoškog i metodičkog centra Zsanett Vörös, ravnateljica HOŠIG-a Ana Gojtan, ravnateljica sambotelskog Hrvatskog vrtića i osnovne škole „Mate Meršić Miloradić“ Edita Horvat Pauković i ravnateljica koljnofske Hrvatske osnovne škole i vrtića Mihovila Nakovića Agica Sárközi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon