MINISTAR FUCHS JE UVEO SUSTAV KOJI TOLERIRA NASILJE U ŠKOLAMA – NOVO PISMO PROF. HRVOJA HORVATIĆA IZ ZAGREBA

Tekst: Hrvoje Horvatić, prof.

Foto: HDZ Mlinovi/Zagreb

Nakon prvog pisma zaprimljenog 24. prosinca 2023. godine redakcija portala Panopticum primila je i drugo pismo čitatelja prof. Hrvoja Horvatića na temu lika i djela ministra znanosti i obrazovanja RH, Radovana Fuchsa koje u nastavku objavljujemo u cijelosti i to kako slijedi:

“Ministar Radovan Fuchs, dok je još bio pomoćnik, uveo je sustav koji tolerira nasilje u školama. Pravilnici o pedagoškim mjerama uvedeni su na izrazito netransparentan način, te to i potvrđuju u praksi. Roditelji, zaposlenici u MZO-u, sindikalni čelnici i učenici doveli su svoja prava do savršenstva, a svoje obveze su sveli na nulu.

U trokutu učenik – roditelj – ministarstvo profesori su izbačeni van i postali su glavni krivci za sve što se događa u školi. Roditelji moraju pošto-poto biti zadovoljni. Njihovo blago mora proći kroz školovanje bez obzira na ponašanje i znanje. Bitne su im samo ocjene koje nikad nisu bile mjerilo znanja. U samo trideset godina od uspostave sustava došlo se do toga da imamo preko pedeset posto odlikaša, a to je najbolji dokaz za nerad i nered u sustavu.

Učitelji i profesori idu linijom manjeg otpora, a neki od njih, nažalost, nikad nisu ni trebali postati odgajatelji, pa time još više čine medvjeđu uslugu školstvu, a štite ih najveći neradnici sustava – sindikalni čelnici, koji su na vrijeme shvatili da je bolje biti izvan učionice. Što se događa sa silnim odlikašima? Gdje studiraju? Gdje se zapošljavaju? Ima li itko ikakvu informaciju?”

Sretna Nova 2024. godina!

Hrvoje Horvatić, prof. iz Zagreba

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon