MINISTAR BAČIĆ NAJAVIO UNATOČ PROBLEMIMA SA ZAKONOM O OBNOVI OD POTRESA DALJNJE TROŠENJE EU SREDSTAVA

Tekst: M. S.

Foto: SMŽ

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić rekao je u srijedu, 10. svibnja 2023. u kontekstu dinamike obnove nakon potresa i iskorištenim sredstvima europskih fondova, kako u narednih 50 dana Republika Hrvatska treba iskoristiti još 140 milijuna eura.

Ministar Bačić pretpostavlja da bi se dosadašnjim tempom EU sredstva mogla iskoristiti i prije roka. Također, Bačić je pobrojao i probleme s kojim se njegovo ministarstvo susreće zbog neadekvatnih zakona. U tom smislu je najavio nacrt novog zakona o upravljanju nekretninama. Dodao je da velik broj neriješenih slučajeva koči gospodarski rast Republike Hrvatske.

Podsjetimo, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak se prije nekoliko dana osvrnuo na obnovu nakon potresa te naglasio da se u toj županiji trenutno provode najveća ulaganja u Hrvatskoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon