MINI JAKUŠEVAC – NA ULAZU U PARK MAKSIMIR NIKNULO NOVO SMETLIŠTE

Tekst: Panopticum

Foto: L. Hoffmann / Tjedno / Miroslav Lelas/Pixsell

Uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Qataru, dijelovi poduzetničkog carstva uvaženog bivšeg nogometaša Dinama i AC Milana, a sada jednog od čelnih ljudi UEFA-e, predstavljaju sveopće ruglo na ulazu u Park Maksimir, jedan od najvažnih zelenih oaza grada Zagreba. Naime, snimatelj portala Panopticum zabilježio je pored rotora na križanju Petrove i Bukovačke ceste poveću hrpu smeća i krupnog otpada koji se nalaze na zemljištu gdje je još daleke 2016. godine misteriozno srušen nekada kultni restoran “Medvednica”. Ostaci restorana Medvednica tih dana sravljeni su do temelja, a novine su pisale da je policija istraživala po čijem je nalogu došlo do rušenja.

Iako se danas slika na ulazu u Maksimirsku šumu sasvim idilično uklapa sa općom slikom rasula u održavanju čistoće glavnog grada Hrvatske na čijem je čelu aktivist Tomislav Tomašević iz redova tzv. „zelene agende“, ovdje je ipak riječ o privatnoj tvrtci uglednog i, zasad, neosuđivanog hrvatskog građanina s međunarodnom reputacijom koja je smještena na gradskom zemljištu. Riječ je o Zvonimiru Bobanu, na čijim ruševinama bišeg restorana Medvednica u elitnom dijelu Zagreba postoji osim rugla i bojazan za širenjem zaraznih bolesti a zatečeno stanje s nekontroliranim odlagalištem smeća, obzirom na vlasnika ugostiteljske tvrtke, nastaloj situaciji daje posebnu dimenziju.

Manju fotogaleriju novoformiranog gradskog smetlišta donosimo u prilogu teksta.

Da podsjetimo, nekadašnji, a 2016. godine misteriozno srušen restoran Medvednicu kupio je kao dio firme Lotrščak Marinko Boban, u ime i za račun svog sina Zvonimira Bobana. Iako su Bobanovi tvrdili kako je tvrtka Lotrščak plaćena u gotovini za 4,8 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, pojedine informacije govore kako je jedna od većih hrvatskih ugostiteljskih tvrki u privatizaciji stečena uz prethodno podignut kredit kod  Zagrebačke banke u visini od tri milijuna tadašnjih njemačkih maraka za koji je založen tada popularni restoran “Šumski dvor” na Cmroku uz blagoslov tadašnjeg državnog vrha i članova Radničkog savjeta ugostiteljske tvrtke Lotrščak. Prema dostupnoj izjavi bivšeg nogometaša Zvonimira Bobana iz 2016. godine, zemljište na kojem se nekad nalazio ugostiteljski objekt “Medvednica” u vlasništvu je Grada Zagreba koji je tada zadužen za izradu dokumentacije o novoj parcelizaciji i formiranju građevne čestice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon