MILO ĐUKANOVIĆ U SJEDIŠTU NATO

Tekst: D. S.

Foto: NATO

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se u srijedu, 6. ožujka 2019. s generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Bruxellesu i ponovio da Crna Gora daje veliki doprinos euroatlanskoj sigurnosti i zapaženo učešće u međunarodnim misijama Alijanse.

Istaknuto je da se broj predstavnika Crne Gore u NATO misijama stalno povećava i da u bliskoj budućnosti Crna Gora neće više biti najmlađa članica NATO. Ocjenjeno je da Crna Gora poštuje dinamički plan preuzimanja ravnomjernog tereta odgovornosti u financiranju NATO. Osim toga, naglašeno je da iskustvo Makedonije i Grčke može biti primjer konstruktivnog budućeg dijaloga Beograda i Prištine i to u okolnostima kada Crna Gora aktivno doprinosi mirovnoj misiji na Kosovu. Zaključeno je također da Crna Gora povećava ulaganje u obranu, te da NATO računa na Crnu Goru, kao i da Crna Gora može računati na NATO.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon