MILANOM LUTA 50 TISUĆA MIGRANATA BEZ IKAKVE KONTROLE

Tekst: Panopticum / Il Giornale

Foto: Il Giorno

Osim pandemije korone, Italiju uz veliki pad gospodarskih aktivnosti trese i relativno velik broj azilanata. Prema talijanskom mediju Il Giornale, kojom list i internetski portal izvješćuju javnost, trenutno oko 50 tisuća ilegalnih migranata luta milanskim ulicama bez ikakve kontrole. Il Giornale navodi da se identificiranje migranata pokazuje vrlo teškim i opasnim s obzirom na nedostatak identifikacijskih dokumenata kod velikog broja njih.

Osim toga, Paolo Grimoldi iz političke stranke Sjeverna Liga nedavno je dao izjavu za medije o trenutnom stanju u najvećem gradu sjeverne Italije, te napomenuo da je Milano postao simbol propadanja. Nadalje, naveo je da je grad Milano u potpunom neredu s gledišta javnog reda, sa svakodnevnim napadima i silovanjima, te s prodavaonicama na otvorenom.

Iz svega bi se dalo zaključiti kako je Milano kao nekadašnji najveći gospodarski simbol Italije, te nacionalni spomenik kulture u kojem dominiraju zdanja poput opere Scala ili katedrale Duomo, poznatih u cijelom svijetu, na tragu bespovratnog propadanja i dekadencije.

Da podsjetimo, posljednjih godina Italiju su pogodili valovi ilegalne imigracije mediteranskim rutom kojom stotine tisuća migranata dolaze u europske zemlje. U vrijeme dok je ministar bio Matteo Salvini neželjeno useljavanje u Italiju je gotovo bilo zaustavljeno, ali njegovim odlaskom stanje se vratilo starim obrascima ponašanja talijanskih institucija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon