MIGRANTIMA U GRČKOJ EU NUDI 2 TISUĆE EURA DA SE VRATE KUĆI

Tekst: Panopticum

Foto: ZDF

Prema objavama pojedinih europskih medija, zbog prepunih izbjegličkih kampova na grčkim otocima na kojima se nalazi oko 42 tisuća migranata, EU migrantima nudi financijske poticaje za povratak kući. Naime, prema grčkom Ministarstvu civilne zaštite, na otocima Lezbosu, ​​Samosu, Kosu, Lerosu i Hiosu trenutno živi više od 42.500 migranata.

Program EU se odnosi na 5000 migranata koji su u Grčku stigli prije 1. siječnja 2020. godine. Prema izjavi povjerenice EU za unutrašnje poslove Ylve Johansson, svatko od migranata tko se dobrovoljno vrati kući dobit će 2.000 eura kako bi započeli novi život u zemljama porijekla. Dobrovoljni povratak će biti organiziran uz pomoć Međunarodne organizacije za migracije i granične agencije Europske unije Frontex.

Da podsjetimo, zemlje EU duboko su podijeljene kada je u pitanju prihvaćanje maloljetnih izbjeglica iz Grčke. Samo nekoliko zemalja EU je pristalo prihvatiti oko 1.600 maloljetnika bez pratnje i drugih posebno ugroženih ljudi koji se trenutno nalaze u Grčkoj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon