METROPOLA SRBIJE UKRAŠENA ZANIMLJIVIM TRANSPARENTOM

Tekst: B. Dobrijević / LSV

Foto: LSV

Beograd je već duže vremena ukrašen provokativnim transparentom na kojem piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“, a pokraj natpisa je ruska zastava.

Tim povodom „Liga socijaldemokrata Vojvodine” (LSV) pitala je ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se nalazi ispred zgrade ministatstva. Osim toga, LSV pita Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar vanjskih poslova Srbije zastupa? Nadalje, LSV pita Dačića “Je li priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini?”

LSV zaključuje javnu raspravu dodatnim pitanjima Dačiću:

“Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?

„Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!“„Transparent sa navedenom porukom LSV će doneti već sljedeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen“.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon