METELKO ZGOMBIĆ NA KONZULTACIJAMA U BEČU

Tekst: D. S.
Foto: MVEP

Državna tajnica MVEP-a Andreja Metelko-Zgombić sudjelovala je na redovitim političkim konzultacijama s generalnim tajnikom Saveznog ministarstva za Europu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Johannesom Peterlikom u Beču, 27. ožujka 2019. godine.
Sugovornici su istaknuli važnost jačanja suradnje između država članica srednje Europe, budući da upravo te države članice dijele niz zajedničkih stajališta po raznim tematskim područjima u okviru rada Vijeće EU. Razmijenjena su mišljenja glede pitanja migracija te situacije u jugoistočnoj Europi te su se sugovornici složili kako treba nastaviti na približavanju tih država prema Europskoj uniji, uz ispunjavanje svih kriterija. Metelko-Zgombić svojeg je domaćina također upoznala s pripremama vezanim uz predstojeće predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.
Državna tajnica se također susrela s ministrom u Uredu saveznog kancelara Gernotom Blümelom, nadležnim za poslove EU, kao i s glavnim tajnikom u Ministarstvu obrane Wolfgangom Baumannom.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon