MERITOKRAT: PROJEKT FINANCIJSKOG I PRAVNOG OPISMENJAVANJA

Tekst: D. T.

Foto: Meritokrat

Javljamo se u ime Meritokrata, studentske udruge nastale 2018. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu koja okuplja studente prava oko ideje meritokracije. Udruga provodi nekoliko projekata namijenjenih svim studentima, ali i široj populaciji. Kako bismo vaše čitatelje voljeli  upoznati s projektom, ovim putem vam šaljemo medijsko priopćenje koje bismo voljeli da podijelite na svojim stranicama.

Studentska udruga Meritokrat pod parolom “#KlikomDoZnanja – upoznaj pravo” pokrenula je projekt Financijsko i pravno opismenjavanje koji putem edukativnih članaka i popratnih animiranih videa, na jednostavan i razumljiv način objašnjava pojmove iz područja prava i financija.

Ideja projekta Financijsko i pravno opismenjavanje, ili skraćeno FIPO,  je da se svake godine obrađuje druga pravna, odnosno financijska grana, te se postepeno nadograđuje. U prvoj seriji članaka i edukativnih videa obrađuje se temelj svega – ustavno prava!

Realnost je da nas pravo okružuje svakodnevno, a bez obzira na zanimanje, godine ili obrazovanje potrebno je razumjeti i znati osnovna prava kako bismo o njima mogli kvalitetno brinuti. Često o pravu znaju i brinu samo pravnici, bez obzira što su pravila i zakoni pisani za sve. Kako bismo pokazali da pravna znanja mogu uložiti u nešto pozitivno i drugačije, članovi studentske udruge Meritokrat odlučili su kroz edukativne članke i animirane videe približiti svima temeljne pravne pojmove i na taj način pokazati kako pravnici mogu biti kreativni, a pravo zanimljivo!

Prva serija s temama ustavnog prava objavljivat će se svakog ponedjeljka do 2. lipnja. Edukativni videi i članci obrađuju teme kao što su: referendum, Predsjednik, Vlada i Sabor Republike Hrvatske, Ustavni sud i brojne druge, a sve s ciljem da se širem građanstvu približe pravni i financijski pojmovi s kojima se susreću svakodnevno. Prvi u nizu od sedam članaka i edukativnih videa pod nazivom “Što je to ustav?” i “Zakonodavna vlast” dostupni su na web stranici, Facebook i YouTube profilu udruge gdje će biti moguće pronaći i svaki idući.

Kome je namijenjen projekt?

Projekt Financijsko i pravno opismenjavanje namijenjen je svakome! Sadržaj svakog članka i popratnog edukativnog videa jednako je pristupačan svim generacijama kako bi svaka zainteresirana osoba mogla nešto naučiti.

Upravo oko ideje projekta Financijsko i pravno opismenjavanje prije dvije godine osnovana je studentska udruga Meritokrat koja djeluje na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a iza svakog članka i videa stoje studenti i članovi udruge!

Sve zainteresirane pozivamo da prate i pročitaju članke te pogledaju edukativne videe! Više informacija o samoj udruzi možete pronaći na našem webu ili društvenim mrežama, a za sve dodatne informacije, stojim  na raspolaganju!

Srdačan pozdrav,

David Terlević / Udruga Meritokrat

Email: [email protected]

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon