MENTALNI VRTOVI – IZLOŽBA MAJE CIPEK U KARLOVAČKOJ GALERIJI ZILIK

Tekst: S. Š. Š.

Foto: Galerija ZILIK

Otvorenje samostalne izložbe „Mentalni vrtovi“ akademske umjetnice Maje Cipek održati će se u četvrtak, 12. listopada 2023. u karlovačkoj Galeriji ZILIK. Umjetnica će se predstaviti posve novim do sada neizlaganim ciklusom koji broji 10 slika većeg formata u tehnici akrila na platnu, a koje su nastale u posljednjih nekoliko mjeseci. Izložba ostaje otvorena do 26. listopada 2023. godine.

Ciklus slika “Mentalni vrtovi” podijeljen je u nekoliko tematskih cjelina koje variraju ovisno o aktivnostima i preokupacijama koje su u trenutku nastajanja pojedinog djela bile aktualne u životu umjetnice. Upravo svjesnim izostankom razdvajanja bitnog od nebitnog, recentni ciklus daje najvjerodostojniji odraz unutarnjeg svijeta umjetnice te postaje fokus njenog umjetničkog istraživanja.

Maja Cipek rođena je 1976. u Zagrebu. Diplomirala je 1998. godine na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajn tekstila i odjeće. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2006. godine u klasi prof. Miroslava Šuteja. Jedna je od dobitnica nagrade HT mobile „Svijet bez granica“ za svoj rad. Izlagala je na većem broju samostalnih i grupnih izložbi. Članica je HDLU-a, ULUS-a i Matice Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon