MEĐUNARODNI SKUP “METEOROLOŠKI IZAZOVI 7” U ZAGREBU

Tekst: HMD/Panopticum

Foto: HRT

Međunarodni znanstveno-stručni skup pod nazivom “Meteorološki izazovi 7” u organizaciji Hrvatskog meteorološkog društva (HMD) i u suorganizaciji PMF – Geofizički odsjek, DHMZ i Hrvatske kontrole zračne plovidbe održati će se u Zagrebu od 1. do 3. travnja 2020. godine. Skup meteorologa je od posebne važnosti za Republiku Hrvatsku u vrijeme kad preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije.

Meteorologija kao struka je uvijek bila podrška svim društvenim i gospodarskim aktivnostima, ali i tijelima javne uprave koja također koriste meteorološke informacije i proizvode u obavljanju svojih svakodnevnih aktivnosti. Ciljevi skupa su razmjena najnovijih znanstvenih rezultata i istraživanja na području meteorologije, jačanje komunikacije s korisnicima meteoroloških podataka i produkata te s javnošću i medijima, jačanje suradnje među meteorolozima i znanstvenicima srodnih znanosti te promicanje i popularizacija meteorologije. Očekivani rezultati skupa su uža interdisciplinarna suradnja meteorologa s korisnicima iz svih područja društvenih i gospodarskih djelatnosti, posebice s tijelima javne uprave na svim razinama.

Hrvatsko meteorološko društvo (HMD) je građanska, neprofitna, strukovna udruga u koju se udružuju građani i pravne osobe iz Hrvatske i inozemstva koje se bave meteorologijom i žele doprinositi promicanju meteorološke znanosti i prakse, te atmosferskih znanosti uopće.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon