MEĐUNARODNI DAN ASTEROIDA 2020.

Tekst: dr. sc. Tihomir Marjanac

Foto: ProGEO-Hrvatska

Međunarodni Dan asteroida i ove će se godine obilježiti 30. lipnja u organizaciji udruge ProGEO-Hrvatska, ali ovaj puta isključivo na Internetu pa će biti dostupan svim zainteresiranima. Prethodnih godina je obilježavanje Dana asteroida bilo vezano za lokaciju Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu i Infocentra Geoparka Rab u gradu Rabu, pa je imalo ograničeni doseg.

Ove godine odlučili smo sve sadržaje ponuditi na Internetu kako bismo se približili svim njegovim korisnicima bez obzira na mjesto boravka i epidemiološku situaciju u njihovim sredinama, a tako će se obilježavati i svuda u svijetu.

U ovogodišnjem programu bit će ponuđeni preporučeni video filmovi koje je za ovu priliku proizveo organizator na svjetskoj razini; Asteroidday.org (https://asteroidday.org/), dugometražni film Grigorija Richtersa 51 Degrees North (https://panopticum.hr/51‑degrees‑north/), predavanja koja su naši članovi pripremili za ovu priliku, kviz znanja, zadatke za mlade i sve koji se takvima osjećaju, i zadatke za djecu.

Programu Dana asteroida u Hrvatskoj moći će te pristupiti preko poveznice na stranicama udruge ProGEO-Hrvatska (https://progeocroatia.wordpress.com/).

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon