MEĐUNARODNA VATROGASNA VJEŽBA U KARLOVCU

Tekst: N. Francetić

Foto: Karlovačka županija

U Karlovcu je u utorak, 8. studenog 2022. započelo dvodnevno osposobljavanje u okviru međunarodnog projekta „Vatrogasci u podizanju pripravnosti i svijesti u području prometne sigurnosti“. Ovo je treće po redu osposobljavanje vatrogasnih instruktora na temu spašavanja u prometnim nesrećama, a u sklopu projekta čiji su partneri Hrvatska vatrogasna zajednica i CTIF Norway. U osposobljavanju sudjeluju vatrogasci iz cijele RH  kao i predstavnici županijskih zavoda za hitnu medicinu te po 3 vatrogasna instruktora iz Norveške i Slovenije.

Kako je kazao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, na osposobljavanje su pozvane sve vatrogasne zajednice te će tijekom dva dana obuke ovdje biti vatrogasci iz cijele Hrvatske.

Zapovjednik Karlovačke županije Goran Franković zahvalio je kolegama iz Slovenije i Norveške koji pomažu u unaprijeđenju znanja hrvatskih vatrogasaca. Dodao je i kako je za svakog spasitelja najbolje da uči iz iskustava drugih te kako vjeruje da će kroz 4 scenarija s kojima će se vatrogasci ovdje susresti, hrvatski vatrogasci svoje znanje dignuti na viši nivo.

Početku obuke prisustvovala je i zamjenica županice Karlovačke županije dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar koja je izrazila zadovoljstvo što se ovakva jedna obuka provodi upravo na području ove županije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon