ODRŽANA MEĐUNARODNA ONLINE KONFERENCIJA O ULOZI MEDIJA U PREVENCIJI TERORIZMA

Tekst: B. D.

Foto: SOA

Od 19. do 20. siječnja 2021. godine održala se sigurnosna on-line konferencija o podizanju svijesti u prevenciji terorizma pod nazivom: „Zaštita obukom: Važnost svijesti u prevenciji terorizma“.  Domaćin konferencije bio je Centar izvrsnosti za prevenciju terorizma poljske sigurnosne službe ABW. Konferenciju je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Uz ABW, na konferenciji su sudjelovali djelatnici SOA-e, te predstavnici sigurnosnih službi i institucija drugih država te međunarodnih i akademskih organizacija. Jedan od ciljeva konferencije bio je razmotriti rezultate EU projekta na jačanju institucionalnih kapaciteta na području nacionalne sigurnosti te razmotriti pitanje podizanja protuterorističke svijesti u društvu.

U četri radne cjeline, panelisti iz različitih područja, od sigurnosnih službi, znanstvene zajednice do praktičara i donositelja odluka u području medija i prevencije terorizma, raspravljali su, između ostalog, o najboljim praksama u svojim područjima, predstavili moguća rješenja i osvrnuli se na trendove u prevenciji terorizma u medijima, uključujući društvene medije. Naime, posebna tema bila je uloga medija u prevenciji terorizma, odnosno preporuke o učinkovitom korištenju strateške komunikacije u prevenciji i odgovoru na terorističke prijetnje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon