MEĐUNARODNA NOĆ ŠIŠMIŠA

U nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine, u Zoološkom vrtu grada Zagreba se obilježava Međunarodna noć šišmiša. Uz edukativne i zabavne sadržaje od 18 do 22 sata posjetitelji će upoznati bogatu populaciju tih životinja u Hrvatskoj te važnost njihove zaštite. Iako se Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava već više od 10 godina, u javnosti se nedovoljno zna o tim čudesnim noćnim životinjicama. Zato su i ove godine edukatori Zoološkog vrta osmislili mnogobrojne edukativne i zabavne sadržaje kako bi posjetitelje upoznali s tajanstvenim životom šišmiša te upozorili na važnost zaštite njihovih staništa.

šišmiši

Tekst: M.Šamanić

Foto: www.urbancult.hr

U nedjelju, 28. kolovoza 2016. godine, u Zoološkom vrtu grada Zagreba se obilježava Međunarodna noć šišmiša. Uz edukativne i zabavne sadržaje od 18 do 22 sata posjetitelji će upoznati bogatu populaciju tih životinja u Hrvatskoj te važnost njihove zaštite.

Iako se Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava već više od 10 godina, u javnosti se nedovoljno zna o tim čudesnim noćnim životinjicama. Zato su i ove godine edukatori Zoološkog vrta osmislili mnogobrojne edukativne i zabavne sadržaje kako bi posjetitelje upoznali s tajanstvenim životom šišmiša te upozorili na važnost zaštite njihovih staništa.

Program je osmišljen u suradnji s Hrvatskom agencijom za okoliš i prirodu, Udrugom za zaštitu šišmiša Tragus, Parkom prirode Medvednica i Javnom ustanovom Maksimir. Za djecu do 7 godina ulaz je slobodan.

Noć šišmiša svake se godine organizira u više od 30 zemalja svijeta koje su potpisale Sporazum o zaštiti populacija šišmiša. Time se podiže svijest javnosti o potrebi zaštite šišmiša. Na svijetu živi čak 1150 vrsta šišmiša, a trenutačno ih je zbog uništavanja njihovih staništa ugroženo gotovo 180. U Hrvatskoj živi 35 vrsta i sve su zakonom zaštićene.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon