MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA BIOETIKE I LJUDSKIH PRAVA

Tekst: L. P.

Foto: SSMH

U ponedjeljak, 9. kolovoza 2021. započela je Međunarodna ljetna škola bioetike i ljudskih prava svečanim otvaranjem na tvrđavi Baroneu organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH) na kojoj se kroz idućih sedam dana u Šibeniku okupljaju stručnjaci iz područja bioetike i ljudskih prava te mladi iz različitih dijelova svijeta.

Nakon uspješno provedene Ljetne škole bioetike i ljudskih prava za hrvatske sudionike u razdoblju od 2. do 8. kolovoza 2021. godine, program nastavlja okupljati međunarodne sudionike u Šibeniku u razdoblju od 9. do 15. kolovoza 2021. godine.

Mladi u dobi između 18 i 30 godina iz različitih dijelova svijeta u najvećem broju su studenti medicine, prava, filozofije, psihologije, biologije i srodnih struka. Međunarodna ljetna škola odvija se u suradnji s World Youth Alliance Europe i uz potporu zaklade Ja Zum Lebens ciljem edukacije i osnaživanja mladih o važnim bioetičkim pitanjima koja potencijalno ugrožavaju ljudsko dostojanstvo.Ljetna škola je prilika za osnaživanje mladih ljudi koji preuzimaju odgovornost za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

Neki od predavača na Međunarodnoj ljetnoj školi su prof. dr. sc. Benoit Beuselinck, medicinski onkolog u Sveučilišnoj bolnici Leuven u Belgiji, Christophe Foltzenlogel, savjetnik za zagovaranje iz European Centre for Law and Justice, Lois McLatchie, savjetnica za komunikaciju iz Alliance Defending Freedom, doc. dr. sc. Sofia Ana Blažević, docentica na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon