MEĐUNARODNA KONFERENCIJA ULJPPNM, UNODC I OESS U DUBROVNIKU

Tekst: B. D.

Foto: UNDOC

U okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, a u suradnji sa Uredom Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC) i Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS), Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske organizira krajem ožujka 2020. godine u Dubrovniku međunarodnu konferenciju neformalne mreže nacionalnih koordinatora Jugoistočne Europe. Republika Hrvatska članica je navedene neformalne mreže nacionalnih koordinatora JI Europe koja se sastaje jednom godišnje, a osim navedene mreže Republika Hrvatska članica je i europske mreže nacionalnih koordinatora i ekvivalentnih mehanizama.

Osim toga, tijekom 2020. godine, u suradnji sa UNODC-om i State Department-om priprema se održavanje edukacija za hrvatske pravosudne dužnosnike, policijske službenike i predstavnike organizacija civilnog društva, u svrhu poboljšanja postojećeg sustava, s naglaskom na postizanje učinkovitijih rezultata na području sudovanja. Nadalje, a u odnosu na aktivnosti koje Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske provodi, a odnose se na prevenciju trgovanja ljudima, Ured u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova provodi kampanje, izrađuje promotivne materijale, a u planu je i provođenje nove javne kampanje za suzbijanje trgovanja ljudima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon