MEĐUNARODNA KONFERENCIJA U DUBROVNIKU O ULOZI MEDIJA NA ODRŽIVOM RAZVOJU MEDITERANA

Tekst: F. R.

Foto: H. K.

U Dubrovniku se od 11. do 13. listopada 2022. održava međunarodna konferencija pod nazivom „Održivi razvoj na Mediteranu – uloga medija“ koja je okupila predstavnike novinskih agencija mediteranskih zemalja, članice AMAN-a, udruženja novinskih agencija Mediterana koju čini 15 zemalja sa svih obala Sredozemlja.

Skupu se obratila ministrica kulture i medija RH, Nina Obuljen Koržinek koja je pozdravila suradnju novinskih agencija Mediterana, naglasivši kako ni područje očuvanja okoliša nije pošteđeno dezinformacija, zbog čega je uloga javnih medija važnija nego ikad u prijenosu znanstveno utvrđenih činjenica. Također, u okviru konferencije dubrovački gradonačelnik Mato Franković pozdravio je okupljene predstavnike nacionalnih novinskih agencija mediteranskih zemalja te predstavio projekt ‘‘Respect the City‘‘.

Prema najavama, osnovni cilj konferencije je promicanje održivosti, društveno odgovornog poslovanja i zaštite okoliša, posebice na području Mediterana, koji još uvijek obiluje bogatim prirodnim resursima i predstavlja jedno od najznačajnijih turističkih područja. Središnji panel konferencije bavit će se postignućima i izazovima u području održivosti i sinergijom društveno odgovornih tvrtki i medija.

Iako mediteranski skup u Dubrovniku mnogi ocijenjuju blagim plagijatom već poznate „Deklaracije iz Malage“ koji ne donosi ništa novoga već reciklira stare teze, konferencija „Održivi razvoj na Mediteranu – uloga medija“, ipak predstavlja svojevrsnu priliku za razmjenu iskustava koji mogu doprinijeti dodatnom promicanju održivosti i ekološke svijesti među zemljama u kojima su nikle neke od nastarijih civilizacija na planeti Zemlji.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon