MARKETINŠKI PROMAŠAJI MINISTRA CAPPELLIJA

Tekst: R. F.

Foto: HTZ/SAS

Mediji u Švedskoj posljednjih dana posebno napominju kako je Hrvatska jedna od rijetkih europskih zemalja u kojoj su švedski turisti dobrodošli pod uvjetom da imaju hotelsku rezervaciju za svoj godišnji odmor. Razlog tome je intervju kojeg je dao hrvatski ministar turizma Gari Cappelli za središnje vijesti popularnog švedskog televizijskog kanala TV4. Da podsjetimo, prošle je godine Hrvatsku posjetilo oko 300 tisuća švedskih turista.

Međutim, istog tog dana dok je Cappelli govorio kako su Šveđani rado viđeni gosti na Jadranu, švedski Zavod za javno zdravstvo zabilježio je najveći broj zaraženih koronavirusom u jednom danu od početka pandemije. Ukupno je tog dana kada je Cappelli davao izjavu za švedsku tv postaju detektirano novih 1588 zaraženih Šveđana. Ukupno je do sredine lipnja preminulo gotovo 4900 osoba, zbog čega je Švedska izbila na peto mjesto u svijetu prema stopi smrtnosti i to iza Belgije, Velike Britanije, Španjolske i Italije, a broj potvrđeno zaraženih prešao je 50 tisuća osoba.  Usprkos Cappellijevom apelu, švedskim građanima dolazak na Jadran u ovom trenutku priječe švedski, a ne hrvatski propisi. Naime, Švedska je 13. lipnja 2020. ukinula preporuku da se ne putuje unutar zemlje, a preporuka da se izbjegavaju putovanja u inozemstvo, pa tako i u Hrvatsku koje se pridržavaju Šveđani, traje sve do 15. srpnja 2020. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon