MALTEŠKI SOKOL POSTAJE POKAJNIK

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Reuters

Kako prenose malteški mediji, glavni osumnjičeni u istrazi o ubojstvu novinarke Daphne Caruane Galizie s Malte, Yorgen Fenech zatražio je u subotu, 23. studenog 2019. imunitet za vrijeme policijskog ispitivanja o njegovoj upletenosti u ubojstvo u zamjenu za informacije o tom slučaju. Yorgen Fenech je uhićen u srijedu, 20. studenoga 2019. na svojoj luksuznoj jahti u pokušaju bijega s Malte. Smatra se da on raspolaže informacijama o ubojstvu, a neki mediji i obitelj novinarke drže da je mogući nalogodavac ubojstva. Tijekom ispitivanja Fenech je prebačen u bolnicu gdje se nalazi pod policijskom prismotrom. Odluku o statusu pokajnika optuženog Yorgena Fenecha će donijeti malteški premijer Joseph Muscat, koji je već zajamčio imunitet drugom osumnjičenom, Melvinu Thruni, u zamjenu za informacije.

Da podsjetimo, novinarka Daphne Caruanan Galizia je ubijena u eksploziji automobila 16. listopada 2017. godine. Ona je u svojim tekstovima otkrila koruptivne radnje iz malteškog političkog života i posebice premijera kojeg je optužila da je Maltu pretvorio u sredozemni mafijaški otok.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon