MALTEŠKI PREDSJEDNIK TIJEKOM POSJETA HRVATSKOJ POSJEĆUJE I BAROKNI VARAŽDIN

Tekst: N. Jelić

Foto: Ured predsjednika

Na poziv predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića predsjednik Republike Malte George Vella, sa suprugom, boravit će od 26. do 29. listopada 2021. godine u državnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Državni posjet Predsjednik Republike Malte započet će u srijedu, 27. listopada u Uredu predsjednika Republike Hrvatske, susretom s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. U Uredu predsjednika Republike Hrvatske, nakon ceremonije svečanog dočeka, održat će se tête-à-tête susret dvojice predsjednika, a potom i bilateralni razgovori službenih izaslanstava Republike Hrvatske i Republike Malte. Nakon susreta s Predsjednikom Republike, predsjednik Republike Malte George Vella položit će vijenac ispred spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na Gradskom groblju Mirogoj.

Tijekom boravka u Republici Hrvatskoj, predsjednik Republike Malte George Vella sastat će se i s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem te s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem.

U sklopu državnog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Malte George Vella posjetit će i Varaždin. U Varaždinu će Predsjednik Republike Malte sa suprugom, u pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i gradonačelnika Grada Varaždina Nevena Bosilja, obići dvorac i Stari grad, centar Grada Varaždina te Varaždinsku katedralu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon