MALENICA OSUDIO POKUŠAJ PONOVNOG POKRETANJA BIJELOG ŠTRAJKA U PRAVOSUĐU

Tekst: Panopticum

Foto: Nova Tv

Ministar Ivan Malenica ocijenio je u četvrtak, 11. siječnja 2024., komentirajući mogući bijeli štrajk sudaca i bojkotiranje izbornih povjerenstava u izbornoj godini, da osim na europskim izborima članovi izbornih povjerenstava mogu biti i ugledni pravnici te da postoje i suci koji nisu sudjelovali u štrajku.

Ministar pravosuđa i uprave se dodatno osvrnuo na najavljeni mogući bijeli štrajk članova Udruge hrvatskih sudaca (UHS), naglasivši kako je vlada prošle godine značajno povećala sudačke plaće te da ne vidi opravdanja za štrajk ako se želi graditi dugoročan odnos između vlade i UHS-a.

osim toga, Malenica je komentirao i uvođenje novog kaznenog djela rekavši kako su zakonskim prijedlogom koji se odnosi na curenje informacija iz istrage novinari dodatno zaštićeni i ne mogu biti počinitelji, poticatelji i pomagači u tom kaznenom djelu. Pojasnio je kako u fazi kaznenog postupka postoje izvidi koji su tajni i istraga koja je nejavna.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon