MALA ZEMLJA ZA VELIKI SUKOB INTERESA

Tekst: R. F.

Foto: Nova TV

Prema pisanju hrvatskih medija, a koji se pozivaju na neslužbene izvore iz pravosuđa, Upravni sud u Zagrebu poništio je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od prosinca 2018. godine kojom se utvrdilo da se bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić pri angažiranju tzv. skupine “Borg” ogriješila o odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Da podsjetimo, poništena odluka Povjerenstva od strane Upravnog suda sadržavala je četiri točke.

Razlog za poništavanje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jest podatak kako se predsjednica Nataša Novaković i sama našla u sukobu interesa jer je u vrijeme pisanja Zakona o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja poput lex Agrokor, radila u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP), koju je u najvećoj mjeri financirao Agrokor, odnosno Ivica Todorić. Osim toga, dodatni razlog za poništavanje odluke Povjerenstva od strane Upravnog suda leži u činjenici na prijašnju praksu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz koje se vidi da se Nataša Novaković izuzela u slučaju bivšeg ministra gospodarstva Đure Popijača. Nastavno na novonastalu situaciju pojedini mediji kao i kllub HDZ-a u Saboru RH već propitkuju kompetentnosti predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon