MAĐARSKA OTP BANKA PREUZIMA SLOVENSKU ABANKU?

Tekst: R. F.

Foto: OTP Banka

U slovenskim medijima se naveliko spekulira da u doglednoj budućnosti mađarska OTP banka želi preuzeti ljubljansku Abanku. U tom smjeru slovensku javnost najviše intrigiraju izjave mađarskog premijera Viktora Orbana koji  je nedavno govorio o svom planu mađarske demografske politike u otpisivanju dijela zajma, odnosno kredita ako žena ima najmanje troje djece.

Na tragu toga, oglasio se Laszlo Wolf, član Upravnog odbora mađarske OTP banke, zamjenik predsjednika Uprave za prodaju i akvizicije, te progovorio o pripremi za podnošenje obvezujuće ponude za kupnju Abanke,  zatim o mađarskim poslovnim  interesima u Sloveniji kao i glasinama koliko je blizu OTP banka s Vladom Viktora Orbana.

Inače, Laszlo Wolf je diplomirao 1983. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Karl Marx, bio je zaposlen u Narodnoj banci i BNP-KH-Dresdner banci, zatim obavljao je više poslova u OTP banci,  a od travnja 2016. član je Uprave OTP banke. Osim toga, drugi je najveći dioničar OTP banke među članovima Uprave i član je Upravnog odbora Nogometnog saveza Budimpešte.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon