LUFTHANSA NAJAVILA GODIŠNJU SKUPŠTINU U TRENUTKU DOK SE NA TRŽIŠTU POVEĆAVAJU CIJENE AVIOKARATA

Tekst: Š. Š.

Foto: LH

Jedna od najvećih zrakoplovnih tvrtki na svijetu, njemačka Lufthansa, odnosno punog naziva Deutsche Lufthansa Aktiengesellschaft, održati će u utorak, 10. svibnja 2022. godišnju skupštinu u sjedištu Društva u Aviation Centru koji je smešten u zračnoj luci u Frankfurtu. Zbog korona mjera koje su i dalje na snazi, ovogodišnja godišnja skupština, kao i one koje su bile sazvane u posljednje dvije godine, održati će se virtualnim putem bez mogućnosti nazočnosti dioničara ili njihovih opunomoćenika.

Usporedbe radi, kada je riječ o veličini i finacijskoj snazi tvrtke, njemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa dobila je samo tijekom 2020. godine zbog krize s koronavirusom preko 9 milijardi eura bespovratne pomoći odlukom Europske komisije (EK), dok je, primjerice, Republika Hrvatska dobila gotovo 2 milijarde eura pomoći manje, odnosno 7,4 milijardi eura raspoređenih na period od četri godine.

Nadalje, najava godišnje skupštine Lufthanse dolazi u vrijeme najave povećanja cijena aviokarata zbog rasta cijena kerozina uzrokovanih prestankom isporuke ruske nafte. Osim s povećanjem cijena letova njemačka zrakoplovna industrija mogla bi biti suočena i s ograničenjima prometa odnosno s restrikcijama u broju letova ukoliko dođe do prekida ili problema s isporukama nafte.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon