LOVRINOVIĆ O FITCHU: NEMA REZULTATA – IMA PROPAGANDE

Tekst: Ivan Lovrinović

Foto: PH

“Večeras, u subotu, 13. studenog 2021. je pola dnevnika na HRT-u posvećeno povećanju kreditnog rejtinga Hrvatske od strane agencije Fitch. I dok hrvatsko gospodarstvo stagnira, radnici s obiteljima se iseljavaju, zatvaraju se ili propadaju industrijska poduzeća, a više od 20 posto građana je u zoni siromaštva, predsjednik Vlade Plenković ponovo dokazuje da živi u paralelnom svijetu, nekoj drugoj Hrvatskoj”, izjavljuje prof. Ivan Lovrinović.

“Tko se toliko oslanja i poziva na rejting neke agencije taj naprosto širi propagandu jer su te agencije činile najveći kriminal u vrijeme velike financijske krize. Evo što je o njima rekao poznati američki ekonomist Paul Krugman: “Godine 2011. Komisija za ispitivanje financijske krize utvrdila je da su agencije za ocjenjivanje rejtinga bile ključni pokretači financijskog kraha.”

Rejting agencije su izrađivale ocjene po želji naručitelja i ogroman broj malih dioničara je izgubio sve zbog njihovih prevara.

I zato, kada Plenkovićeva vlada nema rezultata onda joj ne preostaje ništa drugo nego služiti se propagandom. Tako je i grčka vlada lagala vlastiti narod samo da bi ušla u eurozonu i uvela euro, a danas je u živom blatu duga i nema joj spasa”, zaključuje bivši saborski zastupnik Lovrinović u svom javnom komentaru objavljenom na društvenim mrežama.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon