LOPUD JAZZ FESTIVAL 2023.

Tekst: A. P. G.

Foto: PLJF

Od 31. kolovoza do 2. rujna 2023. na otoku Lopudu će se održati međunarodni Jazz festival, u sklopu kojeg će glazbenici u inspirativnom okruženju mira otoka Lopuda, imati priliku sudjelovati u razgovorima o glazbenoj industriji s nekim od najvećih jazz glazbenika iz cijelog svijeta, ali i u i live izvedbama izvođača uključujući višestruko nagrađivane jazz glazbenike iz SAD-a, Meksika, Japana, Australije, Hrvatske, Portorika, Venezuele i još nekih zemalja.

Osim toga, na Lopudu će se održati serija majstorskih radionica i predavanja čija je svrha omogućiti mladim stručnjacima da usavrše svoj znanje i razmjenjuju ideje s glazbenicima svjetske klase među kojima svakako treba istaknuti renomiranog saksofonistu Joe Lovana, zatim meksički bubnjar Antonio Sánchezu i jazz pjevačice, skladateljice i aranžerke Thane Alexe.

Također, predavanja će održati australski basist Lex Sadler, portorikanski saksofonist David Sánchez i basist Ricky Rodriguez, zatim venezuelanski pijanist Luis Perdomo, hrvatska bubnjarica Lada Obradović te francuski pijanist David Tixier.

Nadalje, svaku festivalsku večer u vrtu hotela Grand održavat će se koncerti bendova: Antonio Sanchez and Bad Hombre, Obradović and Tixier duo i David Sanchez Group, pružajući pritom nezaboravno iskustvo svim ljubiteljima ovog glazbenog žanra koji kroz slobodu izražavanja povezuje ljude diljem svijeta. U skladu s glazbom koja predstavlja sukus umjetničke slobode, sve izvedbe su besplatne. Nakon svakog koncerta uslijedit će jam session otvoren za festivalske gostujuće umjetnike, sudionike i domaće glazbenike iz Dubrovnika.

Sve informacije o programu i popratnim sadržajima Lopud Jazz festivala bit će dostupne na službenoj mrežnoj stranici ili putem društvenih mreža festivala.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon