LONJA BIKE TOUR 2019.

Tekst: R. F.

Foto: PP Lonjsko polje

Park prirode Lonjsko polje tradicionalno organizira jednodnevnu biciklijadu dana 29. lipnja 2019. godine, U tu svrhu PP Lonjsko polje i HŽ organiziraju poseban vlak za bicikliste pod nazivom LONJA BIKE EXPRESS koji kreće s glavnog kolodvora iz Zagreba, staje u Velikoj Gorici, Lekeniku, Sisku i sa zadnjom postajom u Sunji.

LONJA BIKE EXPRESS

U Sunji sve učesnike dočekuju organizatori biciklijade, djelatnici Parka prirode Lonjsko polje koji će im biti domaćini na ovom cjelodnevnom izletu na kojem će ih neprekidno pratiti i lokalni tamburaški bend. U Krapju, selu graditeljske baštine je programom predviđena duža pauza koja će se iskoristiti za ručak, upoznavanje s posavskom drvenom arhitekturom, zatim za vožnju turističkim brodom na rijeci Savi te kušanje i kupovinu tradicijskih lokalnih proizvoda. Nakon odmora izletnici nastavljaju kroz selo Drenov Bok i stižu u Jasenovac, te kroz Spomen područje dolaze na željezničku postaju gdje ih čeka vlak HŽ-a za povratak u Sisak, odnosno Zagreb. Prijevozne karte iz Zagreba, Velike Gorice i Buzina za povratno putovanje vlakom stoje 60 kn za odrasle, a za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike  iznose 40 kuna. Za polaske iz Siska cijena povratne karte iznosi 35 kn za odrasle, a za djecu od 6 do 12 godina i umirovljenike  20 kn. Prijevoz bicikla je uključen u navedene cijene.

TEHNIČKI PODACI

Ukupna dužina rute iznosi 57 km. Ruta nije zahtjevna s obzirom da je u potpunosti ravna i bez uspona. Vozi se asfaltiranom cestom, izuzev na dionici odlaska u retneciju Lonjskog polja u Mužilovčici u dužini od 2 km (tvrdi makadam). Sudjelovanje na biciklijadi LONJA BIKE TOUR 2019. je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima odgovornost za štetu ili ozljede koje bi se mogle dogoditi pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Organizatori mole da se poštuju vođe biciklističke kolone koji će biti posebno označeni i koji će povremeno usmjeravati kolonu ili ju zaustavljati zbog  priključka ostalih. Na taj način će vožnja svima biti ugodnija i sigurnija. Osim toga, organizatori apeliraju na poštivanje prometnih pravila i da voze u koloni ne prelazeći na lijevu stranu ceste te da  drže razmak između sebe i susjednog bicikliste kako ne bi došlo do nezgoda koje bi mogle dovesti do kvarova ili ozljeda. Na začelju biciklističke kolone ići će tehnička pomoć..
Organizator LONJA BIKE TOUR 2019. je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje, a partneri biciklijade su Biciklistička udruga Labud Sisak, zatim Portal pedaliranje i Moto klub Scorpion Novska.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon