LOGORAŠ IZ AUSCHWITZA TRAŽI PROMJENU IMENA TRGA DRUGA TITA

Branko Lustig, filmaš nagrađen Oskarom, čovjek koji je osobno osjetio strahote nacističkog logora Auschwitz podržat će promjenu imena zagrebačkog Trga maršala Tita. Lustig je poznat po svojim humanističkim i antifašističkim stavovima, a u zagrebačku Skupštinu je ušao na listi gradonačelnika Milana Bandića. Oni su mu uvjetovali koaliciju jamčenjem da će promijeniti ime Trga maršala potpisima 26 zastupnika. Gradonačelnik Milan Bandić je predložio novo ime trga, te se zove Trg Republike Hrvatske. Naveliko se spekuliralo da su pregovori zapeli jer Branko Lustig ne želi dati svoj potpis. No, Lustig je potvrdio da će potpisati predloženu 

Slikovni rezultat za branko lustig

Tekst: D.S.

Foto: www.jff-zagreb.hr

Branko Lustig, filmaš nagrađen Oskarom, čovjek koji je osobno osjetio strahote nacističkog logora Auschwitz podržat će promjenu imena zagrebačkog Trga maršala Tita. Lustig je poznat po svojim humanističkim i antifašističkim stavovima, a u zagrebačku Skupštinu je ušao na listi gradonačelnika Milana Bandića. Oni su mu uvjetovali koaliciju jamčenjem da će promijeniti ime Trga maršala potpisima 26 zastupnika.

Gradonačelnik Milan Bandić je predložio novo ime trga, te se zove Trg Republike Hrvatske. Naveliko se spekuliralo da su pregovori zapeli jer Branko Lustig ne želi dati svoj potpis. No, Lustig je potvrdio da će potpisati predloženu promjenu. Dodatnu težinu njegovog potpisa za promjenu trga daje podatak kako je Branko Lustig i savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za pitanja holokausta.

Osim vladajuće većine u Skupštini grada Zagreba, podršku promjeni imena Trga maršala Tita je ranije najavio i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor sa svoja tri zastupnika koji su u Skupštinu ušli na listi Sandre Švaljek. Darinko Kosor podsjeća da je promjenu imena trga maršala Tita još prije 20 godina tražio Dražen Budiša i HSLS.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon