LJUBITELJ GOSTIONE TAČ PREUZEO LJESTVICU VODEĆE ČETVORKE ZA PANTOVČAK

Tekst: Panopticum

Foto: NL/CroElecto

U bespućima anketa kojima je zasipana hrvatska javnost i mediji posljednjih tjedana, a u kojima se u odnosu na istraživanja proteklih mjeseci događaju neuobičajeni obrati u rejtingu tzv. kandidata vodeće četvorke za mjesto predsjednika RH, u istraživanju CroElecto već duži period je vidljivo da Miroslav Škoro lagano prelazi dosadašnji rejting Kolinde Grabar Kitarović, a da Zoran Milanović preuzima vodeću poziciju u prvom krugu.

Istraživanje tako pokazuje da u prvom krugu predstojećih predsjedničkih izbora kandidata Zorana Milanovića bira 25,22 posto ispitanika, Kolindu Grabar Kitarović 24,12 posto, a Miroslava Škoru 22,47 posto. Istom anketom predsjednički kandidat Mislav Kolakušić dobiva 10,57 posto potpore birača, a za njim slijede Ivan Pernar (2,53%), Anto Đapić (1,76%), Dalija Orešković (1,43%), Dario Juričan (1,21%), Dejan Kovač (1,10%), Katarina Peović (0,88%), Nedjeljko Babić (0,22%) te 8,48% neodlučnih. Istraživanje CroElecto je provedeno od 3. do 10. prosinca 2019. na uzorku od 1041 ispitanika stratificiranom po administrativnoj podjeli Republike Hrvatske na županije i njihove strukture te dodatno mjerenom po društvenim i demografskim značajkama što podrazumijeva starost, stupanj obrazovanja, radni odnos i  spol. Mogućnost statističke pogreške u provedenoj anketi iznosi  +/-3 posto.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon