LJUBIĆIĆ PONOVO IMENOVANA PRAVOBRANITELJICOM ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA

Tekst: D. S.

Foto: HRT

Višnju Ljubičić, dosadašnju pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, Sabor je ponovo imenovao na još jedan osmogodišnji mandat. Naime, na čelo neovisnog tijela za suzbijanje diskriminacije u području ravnopravnosti spolova, Sabor RH je Višnju Ljubičić, prvi put imenovao 28. listopada 2011. godine. Prije toga, deset godina bila je  savjetnica u Vladinu Uredu za ljudska prava.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova djeluje neovisno i samostalno, prati provođenje zakona i propisa koji se tiču ravnopravnosti spolova i najmanje jednom godišnje o tome izvješćuje Hrvatski sabor. U opisu poslova joj je i da razmatra slučajeve kršenja načela ravnopravnosti spolova, slučajeve diskriminacije prema pojedincima.

Višnja Ljubičić je od 1993-2001. godine bila savjetnica i pročelnica Ureda tajnika Ministarstva obrane, a od 1990-1993. godine pravna savjetnica u stranom predstavništvu u  Zagrebu, dok je radnu karijeru počela je kao pripravnica na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon