LJETO 2024.: AVIOPRIJEVOZNICI IZ EU OTKAZUJU LETOVE PREMA ZRAČNOJ LUCI RIJEKA

Tekst: Panopticum

Foto: ZL Rijeka

Kako se neslužbeno može saznati u turističkim krugovima u PGŽ za iduće ljeto letove za Rijeku više neće imati zrakoplovne kompanije Air Baltic za Rigu, zatim EasyJet za London, Condor za Frankfurt i Eurowings za Berlin.

Podsjetimo, Eurowings je na liniji ovog ljeta letio iz Berlina dva puta tjedno prema ZL Rijeka. Međutim, Eurowings je odlučio zadržati sljedećeg ljeta letove iz Kolna, Dusseldorfa, Hamburga i Stuttgarta.

Ono što bi trebalo zabrinjavati socijaličkog predsjednika Skupštine Turističke zajednice grada Rijeke jest svakako podatak iz kojeg je razvidno da avio-promet u Hrvatskoj raste i dok se u ostalim gradovima na Jadranu otvaraju nove avio-linije, ovo je već četvrti zračni prijevoznik iz EU koji ukida sljedeće godine letove iz Rijeke. Obzirom da je Zračna luka Rijeka 2023. godine imala 22 avio-linije broj trenutno otkazanih letova predstavlja 20% ovogodišnjeg prometa na krčkom aerodromu.

Kada se uzme statistički podatak da je, primjerice, kontinetalnu Banja Luku u susjednoj BiH koja nije na moru posjetilo za prvih 8 mjeseci 2023. godine 75 tisuća turista, mediteranska Rijeka sa 150 tisuća ostvarenih putnika i završenom ljetnom sezonom 2023. godine koja u svom zaleđu ima nekoliko nacionalnih parkova pokazuje da nešto ne štima s prezentacijom i organizacijom turizma u “gradu koji teče”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon