LJETO 2023. – SAS PO PRVI PUTA UVODI LETOVE NA LINIJI KOPENHAGEN – ZADAR

Tekst: A. Hammar

Foto: APT PUY

Ulaskom zračnih luka u Hrvatskoj u jedinstveni sustav Schengena označit će početak ljetnog reda letenja za sezonu 2023. Povodom toga će SAS, jedna od većih europskih aviokompanija, po prvi puta uvesti red letenja na liniji od Kopenhagena do Zadra i obratno. Osim SAS-a, od 26. ožujka 2023. počinju prometovati i ostale linije iz Zadra za ostale europske destinacije.

Inače, zračna luka u Zadru ove godine očekuje veći promet putnika i to od 5 do 10 posto u odnosi na 2022. godinu. Prema najavama, zadarska zračna luka imati će ove godine u ljetnom redu letenja oko 70-ak linija. Primjerice, Ryanair će imati jednak broj linija ove godine kao i lani s time da su tri njihove destinace ukinute u redu letenja, ali umjesto njih su uvedena nova odredišta. To su talijanski gradovi Milano i Malpensa, zatim njemački Münster i poljski Rzeszow. Svi letovi iz Zadra prometovat će do kraja listopada, odnosno do početka studenog 2023. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon