LJETNA ŠKOLA LJUDSKIH PRAVA I BIOETIKE – ŠIBENIK 2023.

Tekst: L. P.

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) šestu godinu zaredom organizira Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava koja ce se održati od 31. srpnja do 6. kolovoza 2023. u Šibeniku, a na kojoj mogu sudjelovati mladi od 18 do 30 godina iz cijele Hrvatske. Središnji cilj projekta je edukacija, a teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj Ljetnoj školi proučavat će se iz filozofske, pravne i medicinske perspektive.

Pravo na život, pobačaj, priziv savjesti, umjetna inteligencija, kontrola populacije, međunarodno posvojenje te javni nastup neke su od tema koje će predavači predstaviti mladima. Sudionici će imati priliku novostečena znanja primijeniti na radionicama komuniciranja i debatiranja te tako pospješiti svoje govorne vještine. Poseban naglasak Ljetne škole bit će na interdisciplinarnom pristupu koji će svim sudionicima omogućiti dublje razumijevanje suvremenih bioetičkih pitanja.

Neki od ovogodišnjih predavača na Ljetnoj školi su Marina Novina, Goran Lojkić, Kristijan Sedak, Luka Ilić, Katarina Dvornik Meaški, Mislav Barišić, Luka Poslon i mnogi drugi. Program se sastoji od predavanja, debata i treninga javnog nastupa, a mladi će uz to imati priliku za druženje i upoznavanje s drugim mladim osobama, a sve uživajući u ljepotama hrvatske obale i grada Šibenika.

Ljetna škola predstavlja jedinstvenu priliku za mlade, pruža im mogućnost razvijanja novih vještina i talenata u ugodnoj i mladenačkoj atmosferi, a uspomene s ljetne škole trajat će cijeli život i služiti kao temelj za osobni razvoj. Prijave za Ljetnu školu bioetike i ljudskih prava su otvorene do 26. lipnja. Obrazac za prijavu možete pronaći na internetskoj poveznici SSMH.

Podsjetimo, Svjetski savez mladih Hrvatska je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima. U središtu djelovanja je promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon