LISINSKI NA OTVORENOME BEZ NAKNADA ZAMPU

Tekst: Panopticum

Foto: Kaj

Inicijativa „Lisinski na otvorenome“ nesvakidašnji je festival glazbe koji će omogućiti posjetiteljima Lisinskog i svim prolaznicima svakodnevno uživanje u glazbi, koje smo trenutno lišeni zbog pandemije koronavirusa i posljedica izazvanih potresom.

Konferencija za medije je održana ispred glavnog ulaza u Dvoranu Lisinski, koji je ovom prilikom predstavljen i kao izlaz: kada je već nemoguće slušati glazbu u Lisinskom – Lisinski izlazi na ulice i trgove i dovodi glazbu do svih onih koji se nađu u blizini.

Na južnoj i zapadnoj strani pročelja Dvorane postavljeni su zvučnici iz kojih će 24 sata dnevno svirati glazba – svaki dan, iz tjedna u tjedan… Klasična glazba, popularna glazba, jazz-glazba, tradicijska glazba… teći će Vukovarskom ulicom i Trgom Stjepana Radića od danas pa do daljnjega. Glazba koju su u Dvorani izvodili vrhunski umjetnici, ansambli i orkestri, i u ovim vremenima može doprijeti do svih ljudi dobre volje. Lisinski na otvorenome je festival glazbe, ali i povijesni dan za Dvoranu koja ponosno prkosi tišini koja nas okružuje.

Uz nadu da će ova odluka prema sadašnjoj situaciji saživjeti s gradom i razveseliti ljude, ravnatelj KD V. Lisinski je zahvalio na “hrabroj podršci ZAMP-a” koji je omogućio da se Lisinski na otvorenome ostvari bez velikih novčanih naknada.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon