LIPANJSKI FESTIVAL BIBLIOBUSA U RIJECI

Tekst: R. F.

Foto: GKR

U petak, 7. lipnja 2019. godine, od 10 do 13 sati na riječkom Korzu bit će održan 8. festival bibliobusa, jedinstvena manifestacija posvećena predstavljanju i promicanju pokretnih knjižnica koje knjigu i knjižnične usluge donose do svih onih kojima je taj pristup otežan, ograničen, nepostojeći.

Na riječkim trgovima bit će parkirani i izloženi s otvorenim vratima bibliobusi iz Zadra Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Koprivnice, Križevaca, Rijeke, Vinkovaca, Zadra, Zagreba, a da sve dobije i međunarodnu težinu pobrinut će se gosti iz Kopra, Pečuha, Postojne, Banja Luke, Kruševca i Milana.

Na Korzu će biti postavljena bogata izložba o pokretnim knjižnicama koja će dodatno predstaviti bibliobuse, njihovu povijest i današnju veliku potrebu u različitim zajednicama.

Uz Festival bibliobusa za stručnu knjižničarsku javnost održat će se i 14. okrugli stol o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj, 7. i 8. lipnja 2019. u Gradskoj vijećnici u Rijeci.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon