LIKOVNA KOLONIJA – NOVIGRAD 2019.

Tekst: M. Šamanić

Foto: HDLU

Suradnjom između zagrebačkih umjetnika i grada Novigrada započeti će trodnevna likovna kolonija u organizaciji likovnog društva InArt, ”Novigrad 2019”, na kojoj će sudjelovati članovi udruge InArt i članovi HDLU Zagreb. Sudionici kolonije tijekom svog gostovanja u Novigradu, od 15. do 17. lipnja 2019. održati će slikarske radionice na otvorenom, gdje će izraditi likovna umjetnička djela s motivima etnološke i kulturne baštine grada, a zainteresirani građani Novigrada moći će se i okušati u likovnom radu sa umjetnicima.

Likovno društvo InArt u suradnji s općinom Novigrad organiziraju okupljanje umjetnika, među kojima se nalaze članovi udruge InArt i članovi HDLU Zagreb, u cilju provedbe projekta trodnevne likovne kolonije. Sudionici kolonije tijekom svog gostovanja u Novigradu održati će slikarske radionice na otvorenom, gdje će izraditi likovna umjetnička djela sa motivima etnološke i kulturne baštine grada te pejzaže ili vedute po vlastitom odabiru.

Sudionici likovne kolonije Novigrad 2019. su: Antonija Cesarec, Ivana Kolić, Laura Šarabok, Nina Kaurić, Valentina Kasapović, Vesela Polašek, Damir Petravić, Mateo Kolić, Slobodan Kolić, Martina Petravić.

Novigrad je odabran kao turističko mjesto, neopterećeno mnogobrojnim hotelima te sačuvane kulturne baštine, a koja inspirira i poziva na umjetničko izražavanje pojedinca ili grupe. Projekt kolonije osnovan je s ciljem osnaživanja kreativnih inicijativa koje mobiliziraju raspoložive resurse, pokreću nove modele suradnje i pronalaze izvore i tehnike ključne za razvoj zajednice. Naglasak projekta je na povezivanju, solidarnosti i na produktivnoj komunikaciji s relevantnim sudionicima u zajednici.Kreativni, originalni osobni rad nema vrijednost samo za autora, već vrijednost za zajednicu u smislu njegovanja vrijednosti djela. Rad sa vlastitim rukama obogaćuje, nadahnjuje, povezuje, educira i izražava osobnost autora. U lokalnoj zajednici akcija ima za cilj oplemeniti, informirati i unaprijediti pojedinca i/ili grupu, likovnu kulturu i turističku ponudu koja omogućava nove poticaje, interes i rad na polju likovne umjetnosti i kreativnosti te razvoj međugradske i međužupanijske suradnje likovnih društava.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon