LALOVAC OTVORIO PITANJE DODJELE 300 MIL KN COVID POTICAJA KOJI NISU ZAVRŠILI U RUKAMA ZAPOSLENIKA

Tekst: Panopticum

Foto: SDP

“Kada je Vlada osiguravala poticaje za radnike u vrijeme Covid-a, poslodavci su za sebe zadržali 300 milijuna kuna i nisu ih isplatili radnicima. Pozivamo nadležne institucije da što prije javno objave popis tih poslodavaca. Ovakve nepravde rade veliku štetu našim radnicima i tržištu rada. Poslodavci ne mogu raditi što hoće, država im mora to dati do znanja i stati na stranu radnika.”

Ovom citiranom objavom oglasio se na službenim stranicama Socijaldemokratske partije Hrvatske saborski zastupnik SDP-a i nekadašnji ministar financija Boris Lalovac. Iako mnogi ne sumnjaju u riječi člana SDP-a, pitaju se zašto to saborski zastupnik Lalovac nije prijavio MUP-u ili DORH-u.

Među izdašnim komentarima povodom te objave ima i onih koji preciziraju sve moguće načine kako se izvlačio novac u tzv. Covid dodacima namijenjen zaposlenicima na račune poslodavaca. Pojedini komentari čak uspoređuju praksu u drugim zemljama EU gdje su se Covid poticaji isplačivali direktno na račune zaposlenika a ne preko poslodavaca dok jedan zanimljiv komentar pojašnjava prodaju jedne hrvatske naftne tvrtke odmah nakon što su poticaji države sjeli na njen račun u banci.

“Ostvarivanje ekstra profita preko leđa radnika, odnosno zaposlenika u krizi je profiterstvo a one koji to rade treba javno prokazati”, zaključuje SDP-ov saborski parlamentarac Boris Lalovac.

Slučajno ili ne, Lalovac nije tom prilikom otvorio pitanje sumnjive diplome čuvenog balkanskog fakulteta iz Kragujevca s ispostavom u Puli koja se nalazi u posjedu supruge šefa SDP-a, poznatog po ispijanju gajbi piva popraćene glazbom Marka Perkovića Thompsona. Naime, za vjerodostojnošću diplome supruge prve osobe SDP-a kojem su riječi korupcija i kriminal često na vrhu jezika prilikom javnih istupa, šira hrvatska javnost čega odgovor već duže vrijeme.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon