KVK: LAŽ I OBMANA POSTALE SU TEMELJ DRUŠTVENIH KRETANJA U HRVATSKOJ

Tekst: Karolina Vidović Krišto

Foto: OIP

Američki filozof George Herbert svojedobno je izjavio: „pokaži mi lažova i pokazat ću ti lopova”! A laž i obmana postale su temelj društvenih kretanja u Hrvatskoj.

Prije par dana u Iranu su bili izbori, i kao što vidimo na naslovnoj fotografiji, čak u Iranu su glasačke kutije prozirne, a u Hrvatskoj, kao što znamo, glasačke kutije su na razini demokratskih standarda prije 50 godina. Svakome razumnom je jasno da su kutije u Hrvatskoj neprozirne samo iz razloga kako bi se moglo krasti na izborima. Međutim, ta činjenica u Hrvatskoj nikome od političara, ali ni drugih društvenih čimbenika, ne smeta. Krasti hrvatske građane, bilo njihove novce, bilo njihovo pravo na izbor, normalna je pojavnost za moćnike u našoj državi.

72 POSTO MLADIH RAZMIŠLJA O ODLASKU IZ HRVATSKE

Međutim, ova slika izbora u Iranu i u Hrvatskoj jest i odgovor zašto mladi ne žele živjeti u državi koju vole, gdje razinu nepravde i ponižavanja više ne žele trpjeti. Plenković i Milanović su blokirali pravosuđe, inspekcije i agencije, Poreznu upravu i tajnu službu – sve kako bi se moglo krasti.

Prije dvije godine dogodila se afera INA, u kojoj je ukradena jedna milijarda kuna (130 milijuna eura); do danas nema ni optužnice.

Prije sedam i pol godina dogodila se afera Agrokor, milijarde su ukradene u toj aferi; mi do danas nemamo ni potvrđene optužnice.

Ali kada ste duže od 42 dana bolesni, u Hrvatskoj vam se drastično smanjuje plaća; a upravo kada ste bolesni morate plaćati bezobrazno visoke participacije na lijekove. U našoj Hrvatskoj, kada ste najslabiji bivate društveno odbačeni.

Dakle, novaca za bolesne građane nema, ali ima za korupciju na koju godišnje u Hrvatskoj ode 10 milijardi eura, kako to procjenjuju europske institucije.

Upravo zbog opisanog stanja, u Hrvatskoj je samo trima skupinama dopušteno baviti se politikom: onima koji su dio korumpiranog sustava, onima koju su iz bilo kojeg razloga ucjenjivi, i onima koji su nesposobni i kukavice, te se ne usude proaktivno djelovati.

Današnji Hrvatski sabor jest najbolji dokaz jalovosti i izdajničko-kukavičkog mentaliteta koji je dominantan u današnjem Saboru.

Hrvatski branitelj Darko Štimac, samozapaljivanjem je počinio suicid prije tri tjedna ispred zgrada Sabora i vlade, ali ni jedan od 151 zastupnika nije se udostojao zatražiti da se pokojniku oda počast minutom šutnje.

Da, to je ta stvarnost koja se našim ljudima ogadila, i temeljni je razlog zašto napuštaju svou Domovinu.

DRUŠTVENE ELITE ŠUTE

Šutnja današnje društvene elite jest sramotna, i kad tad će se zbog nje sramiti. Sam Isus Krist je govorio da će kamenje progovoriti ako budu šutjeli oni koji su dužni govoriti. Mi u OIP-u govorimo, i još ćemo više i upornije govoriti, i zato nas mrze i mrzit će nas današnji moćnici.

George Orwell je zapisao da što se društvo više udaljava od istine, to će više mrziti one koji istinu govore.

Mene i OIP, mediji ali i političari ne mogu smisliti. Istina, protiv naših argumentiranih nastupa nemaju konkretnih odgovora, jer ih i ne može biti, s obzirom na to da iznosimo činjenice.

Mi smo jednostavno izloženi cenzuri, nema nas u medijima, predmet smo lažiranih anketa i kradu nam glasove. Ali jednu stav su ti gramzljivi nasilnici zaboravili, a to je da istina uvijek pobijedi.

Sigurna sam da će u Hrvatskoj zavladati pravda i da će se zakoni početi primjenjivati prema svima jednako, i da će tada Hrvatska krenuti putem uspjeha i blagostanja – ali to će isto značiti, da će današnje strukture biti kažnjene.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon