KUTJEVO ZAPOČELO NOVCEM EU GRADITI KUĆU GRAŠEVINE

Tekt: A. R.

Foto: D. K.

U Požeško-slavonskoj županiji je u tijeku izrada projektne dokumentacije za buduću “Kuću graševine”, čiji je nositelj Kutjevo, grad u kojem se od 1232. godine, kada je otvoren prvi vinski podrum, s ponosom pije graševina.

Investicija je dio projekta Požeško-slavonske županije pod nazivom “Svijet graševine”, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Navedeni projekt Svijet graševine koristi vinski identitet i kulturnu baštinu u brendiranju cijele županije i zamišljen je kao podrška turističkom sektoru Požeško-slavonske županije. Prema dostupnim podacima Kuća graševine trebala bi zaživjeti u razdoblju do 2027. godine.

Osim toga, u PSŽ se nadaju novim natječajima iz EU investicijskog ciklusa 2023. – 2027., kako bi osigurali i potrebna infrastrukturna sredstva s kojima bi kroz tri kapitalna projekta županija na najbolji mogući način zaokružila turističke projekte i spojila sva tri vinogorja Požeško-slavonske županije: Vinogorje Kutjevo, Vinogorje Požega-Pleternica i Vinogorje Pakrac u jedinstveni Svijet graševine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon