KULTURNO MAPIRANJE EUROPE U NOVOJ KNJIZI VIKTORA ŽMEGAČA

Tekst: B. D.

Foto: MH

Predstavljanje knjige Viktora Žmegača pod naslovom »Portreti gradova« održati će se u petak, 13. prosinca 2019. u 18 sati u prostoru Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4 u Zagrebu. Nova knjiga Viktora Žmegača »Portreti gradova« donosi četiri povijesno-kulturološke studije o urbanim središtima koja su imala ključnu ulogu u izgradnji europske umjetnosti, kulture i civilizacije: Londonu, Veneciji, Münchenu i Sankt Peterburgu. Akademik Žmegač suvereno pokriva brojna umjetnička područja – književnost, glazbu, povijest i slikarstvo, a velik je znalac i drugih područja, poput tehnike, arhitekture, popularne kulture te u Portretima gradova daje cjelovitu sintezu svih bitnih sastavnica raznolikoga urbanog života u glavnim europskim centrima.
Nova knjiga je svojevrsni nastavak Žmegačeve knjige Četiri europska grada, koja ja imala vrlo afirmativan čitateljski odjek u našoj sredini. S prethodnom knjigom o Parizu, Beču, Berlinu i Pragu, ovo djelo čini duologiju koja mapira kulturnu geografiju Europe. Uz autora, knjigu će predstaviti Tonko Maroević, zatim Krešimir Nemec, Dubravka Oraić Tolić i Luka Šeput.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon