“KRUGOREZI” IVE ŠARIĆ U GALERIJI PRICA U SAMOBORU

Tekst: B. D.

Foto: www.varazdinski.rtl.hr

Samostalna izložba akademske umjetnice Ive Šarić pod nazivom “Krugorezi” otvorena je u petak, 13. rujna 2019. u Galeriji Prica u Samoboru. Riječ je o nagradnoj izložbi s 4. trijenala autoportreta “Pojam o sebi” na kojem se Iva Šarić predstavila s dva rada. Na izložbi će posjetitelji moći razgledati izbor radova iz ciklusa Krugorezi, kojeg Iva Šarić kontinuirano stvara, razvija i širi posljednjih dvanaest godina. Radovi ukazuju na posebnu inovativnost i imaginaciju autorice. Osnovni gradivni element je linija, dok temelj čini forma kruga često smještena na kvadratnu podlogu. Polje djelovanja tako postaje otvoreni plošni prostor unutar kojeg promjena ritma, zgusnutost formi, zasićenost boje, te dinamika samih gradivnih elemenata iniciraju optičke podražaje i definiraju konačnu percepciju rada. Izložba ostaje otvorena do 6. listopada 2019.

Iva Šarić rođena je 12. travnja 1985. u Varaždinu gdje završava osnovnu školu i opću gimnaziju. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu upisala 2004. godine. Diplomirala 2010. godine na Nastavničkom odsjeku u grafičkoj klasi doc. Ines Krasić. Kontinuirano se bavi grafikom i fotografijom kao hobijem a izlagala na 50-tak skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon